topbanner-01.jpg

tekst

Velkommen til Haarby kirke og Løgismose Kapel

Hold ud!

En gang imellem sker det i et menneskes liv, at man føler sig styrket og forfrisket af Guds nåde og nærvær. Man kan virkelig have en erfaring af, at Gud har sat arbejdet i gang, og er nær hos én. Helligånden har oprettet sit lille værksted inden i - og man er på rette vej.

Til andre tider kan det modsatte fornemmes. Vi kan føle, at vi har mistet grebet om Gud og om troen. Så bliver vi indadvendte og begynder at gruble. I stedet for at bede, så mister vi tålmodigheden og giver næsten op.

Om sådan nogle tider skrev en af kirkefædrene: - så er vi som tiggeren, der kom til paladset og fik rige gaver med hjem, men fordi vi ikke blev budt indenfor, så regnede vi ikke de gaver vi fik, for noget værd. Hvad kirkefaderen mente med det var, at lidt lavvande i troen er ikke usædvanligt. Troens styrke skifter ligesom tidevandet og ligesom dag og nat. Når vandet står lavt og det er nat for troen, så skal vi huske hvad vi trods alt har og glæde os over det. For vi gik aldrig tomhændede hjem. Vi ønskede måske mere, men vi fik trods alt noget.

Velsignede er de som ikke ser, men dog tror, siger Johannes. Velsignede er de, som på trods af modløshed og nær opgivelse, alligevel ikke fortvivler, men som på den tro de trods alt har, modigt går fremad, overbeviste om, at de skal genvinde styrken og se Gud som han er.

Aftenbøn i Haarby kirke

Onsdag den 13. januar kl. 19

Onsdag den 20. januar kl. 19

Onsdag den 27. januar kl. 19

Aftenbønnen er et supplement til søndagens gudstjeneste. For nogle kan det være betryggende at komme til en kort andagt, uden helt så mange mennesker som ved den almindelige gudstjeneste. Aftenbønnen varer 20-25 minutter og består af læsning, fællesbøn, stilhed til personlig bøn samt musik for orgel og flygel.

Vi vil komme til Gud med det, som vi hver især beder om og håber på. Som altid kan man kontakte mig med et emne for bønnen, eller et navn, som man gerne vil at vi nævner i fællesbønnen.

Sognepræst Adam Boas

Tænd et lys i kirken

Man er altid velkommen til at gå ind og tænde et lys i kirken. Tømrermester i Haarby, Erik Jørgensen, har skåret en glasplade til døbefonten, hvor lysene står.

Sådan et tændt lys er en lille bøn i sig selv.

Koncert for flygel

ved Haarby kirkes organist

Jakob Horsbøll Andersen

Fredag den 7. februar kl. 17.00

Værker af Beethoven, Bach, Rachmaninov,

Chopin og Ravel

Hjemmeopgave for konfirmander uge 1-2

Kære konfirmander. De næste torsdage kan vi ikke mødes, så jeg har forberedt en hjemmeopgave til jer, som gælder for to uger.

Opgave:

Du skal skrive en opgave, som fylder mindst et A4 ark, når den printes ud. Opgaven består af to dele. Den første del er, at du beskriver hvordan det har været at være dig i år 2020 under corona-epidemien. Fortæl om gode og dårlige oplevelser, dagligdagen under nedlukningerne, hvordan verden og lille Haarby opførte sig, og fortæl om dit håb for fremtiden. Den anden del af opgaven er, at du fortæller om at være konfirmand i 2020. Skriv lidt om, hvordan vi mødtes om morgenen og hvad vi talte om. Skriv om de ting som var underlige og svære at forstå, og om det som var spændende.

Formål med opgaven:

I begyndte som konfirmander i 2020. Samme år begyndte vi at bygge sognegården. Jeg har aftalt med byggeudvalget, at jeres opgaver bliver gemt i et lille rum i sognegårdens mur eller gulv. Om 50 år har sognegården jubilæum, og så har i også jubilæum som guldkonfirmander. Det kalder man det, når det er 50 år siden man gik til præst og blev konfirmeret. Til den tid får i en invitation om at komme til fest i sognegården, og så vil kassen med jeres opgaver blive åbnet, så i kan læse hvad i oplevede og følte i 2020.

Det kan være, at Haarby ser anderledes ud om 50 år. Fortæl derfor lidt om hvor i boede, hvordan byen så ud og hvem i var gode venner med og hvem i kendte. I må skrive lige så personligt i vil, men det i skriver skal kunne tåle, at blive læst af alle om 50 år.

Opgaven skal udskrives på printer for at kunne bevares så længe. I kan aflevere den til mig personligt, eller sende den på mail til adbo@km.dk

Jeg skal have opgaven torsdag den 21. januar, hvor der kommer en ny hjemmeopgave.

Savner jer og glæder mig til at vi kan begynde undervisningen igen. / Adam

Præsten træffes i kirken

Hvis nogen har brug for at mødes til en lille aftensnak,

så er jeg i kirken på følgende onsdage aftener

fra kl. 20.00 til 21.30

21. november 8.45

24. december Juleaften 14.30

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil.

Ingen data