top-01.jpg

Velkommen til Haarby kirke og Løgismose Kapel

Pinsedag kl. 10.00 v. Boas

2. Pinsedag kl. 10.00 v. Boas

Min troskab mod dig rokkes ikke

Sådan hørte profeten Esajas Gud tale.

Bjergene kan rokkes, og højene vakle, men min troskab mod dig rokkes ikke, siger Herren, som viser dig barmhjertighed.

Det er dog en lille ting der kræves af os mennesker, for at få så uendelig meget godt tilbage. Vores tro på, at Jesus Kristus var Guds søn, det er hvad Gud ydmygt håber af os.

Til gengæld for den tro, får vi Guds troskab mod os. Måske føler vi den troskab i vore liv, eller også føler vi den ikke så tydeligt, men selv om vi ikke føler den tydeligt, så er den der, for Gud har lovet sin troskab til enhver som tror på ham som den eneste sande Gud, og hans søn Kristus.

Er Gud god, fordi vi har fortjent det? Nej, Gud er god, fordi han har besluttet, at være god overfor skabningen. Det er en beslutning om godhed, og en vedtagelse af troskab, - til gengæld for vores hengivenhed.

Valg til menighedsrådet 2020

-at evangeliet om Guds kærlighed gennem Jesus Kristus, må finde vej til alle mennesker i Haarby sogn.

Sådan lyder opgaven kort fortalt, for det hold omkring Haarby kirke, som består af menighedsrådsmedlemmer, præster, personalegruppen, skole-kirke medarbejder, regnskabs- og bygningskyndige, og kordegn.

Af det hold på ialt 17 personer, er der 7 pladser på valg til efteråret. Det drejer sig om pladserne i menighedsrådet. Et menighedsrådsmedlem skriver under på, at ville arbejde for kirkens liv og vækst - og med det udtryk menes, at arbejde for, at evangeliet må nå bredt ud i sognet.

Det kan gøres på mange måder. Man kan arrangere koncerter, særlige gudstjenster, gode foredrag, eller skabe en helt ny række aktiviteter omkring kirken. Vi er så heldige, at vi har en sognegård på plads i løbet af 2020, så der er gode muligheder for at starte helt nye aktiviteter op. Måske vil nogen lede en juniorklub om søndagen, så børnene får noget spændende at lave, mens de voksne går i kirke? Måske vil nogle starte KFUM og K spejderne op i Haarby?

Der er gode muligheder, for at få indflydelse på kirkens liv og vækst i sognet, så man kan overveje, om det skulle være noget, som man var interesseret i.

Vil man gerne stiille op til menighedsrådet, så kan man kontakte mig eller formanden, så kan vi fortælle lidt mere.

Boas

Vi skal fokusere på Gud - ikke på problemerne

Jesus siger: - Jeg er vejen, sandheden og livet.

Det betyder, at vi skal fokusere på Gud.

Dybt inde i Det gamle Testamente finder man en lille bog om en troende mand, som hed Daniel. Der optræder en ond konge i fortællingen om Daniel, og den onde konge ville straffe Daniel med døden, og derfor kastede han Daniel ned i en grotte fuld af løver.

I fortællingen står der, at Daniel den nat sov med løverne, hvilket fortæller os, at Daniel fokuserede på Gud. Havde han fokuseret på løverne, da havde han jo ikke kunnet sove. Men fordi Daniel fokuserede på Gud, og stolede på Gud, så holdt Gud løverne tilbage.

Den fortælling er en lille perle, vidunderlig og enkel - og med et klart budskab til os om, at gøre ligesom Daniel. Fokuser på Gud, så hjælper Gud dig. Lad være med at fokusere på problemerne, for så æder de dig.

Det farligste vi mennesker kan gøre, det er at holde op med at se fremad, at holde op med at håbe. Hvis vi mister målrettetheden, så æder problemerne os. Hvis vi holder op med at se fremad, men kun er bagudvendte, så bukker vi under. Hvis vi kun ser problemerne, så gør problemerne det af med os.

Gør ligesom Daniel. Fokuser på Gud. Så skal Gud trofast hjælpe dig, og holde dig alle dine problemer på ufarlig afstand.

Nye sognefaciliteter på vej

Menighedsrådet i Haarby har længe ønsket at forbedre møde- og sognefaciliteterne. Nu er der en løsning på vej.

Takket være et samarbejde mellem Murer Palle Johansen, Menighedsrådet og Assens Provsti vil der i projektet på Møllevej 6 blive etableret et sognehus på grunden. Huset vil rumme store mødelokaler, køkken, depotrum mm.

Der har altid været sti-forbindelse fra kirkegården til grunden, og dette åbner mulighed for store arrangementer i kirke og menighed.

Igennem de seneste uger er der foretaget oprydning i den del af skovkirkegården, som grænser op til grunden.

Vi glæder os til at fortælle mere, når projektet skrider frem i løbet af sommeren.

-skrevet af formand for menighedsrådet

Kirsten Dahl Andersen

Konfirmationer i Haarby kirke efterår 2020

Søndag den 6. september kl. 10

Lørdag den 12. september kl. 10

Søndag den 13. september kl. 10

Der er frit valg på dagene, og man kan sende mig en mail på adbo@km.dk med den dag man vælger. Det kommer stadig til at vare en time i kirken.

Forhåbentlig er alting godt igen til den tid, sådan at det kan blive nogle lyse og festlige konfirmationsgudstjenester, og sådan at så mange som muligt kan være med.

Jeg ved, at det kræver en helt ny planlægning for mange af jer, og håber, at det må være muligt for jer, at finde lokaler til en af de tre dage i september.

Ring eller skriv gerne med spørgsmål.

De bedste hilsner Sognepræst Adam Boas

Foredrag v. Hans Tyge Haarløv

"Danmark - kun til Ejderen"

Et foredrag i genforeningens lys

Konfirmandstuen 24. september kl. 19

Kommende lørdagsdåb 2020

15. august på Løgismose kapel kl. 11.00

7. november i Haarby kirke kl. 10.00

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil.

Ingen data