22-07-2018 kl. 17:00

Foredrag ved provst Ole Hyldegaard Hansen

Torsdag den 20. september 2018 kl. 19.00

I konfirmandstuen

I 29 år var hun udelukket fra uddannelsen. Da hun endelig fik adgang, skulle der gå 44 år, før hun – i 1948 - kunne anvende sin uddannelse på dens mest udbredte område. Herefter gik der yderligere 47 år, før hun avancerede til topstillingerne inden for sin uddannelsesfelt. I 13 år efter kunne mandlige kolleger slippe afsted med ikke at give hånd ved hendes tiltrædelse, selv om hun og hendes ligesindede de sidste 8 år har været i flertal på arbejdsmarkedet. I år kan hun fejre sin 70 årsdag, selv om hun stadig ikke fuldt ud er anerkendt af alle på arbejdsmarkedet.

Hvem er hun denne specielle 70-årige jubilar? Den kvindelige præst!

Provst i Assens, Ole Hyldegaard vil i hovedtræk fortælle om de kvindelige teologers forhistorie op til 1948, og hvordan det siden gik dem som præster.

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil med de smukke buer og rå kampesten. Kirkens store attraktioner er bl.a. Trampernes gravkapel, Havsteen-Mikkelsens altertavle samt Rigsmarsk Anders Billes krypt under kirken.

Haarby pastorat indbefatter også Løgismose slotskapel hvor der afholdes gudstjenester ifølge oversigten i kirkebladet. Oversigten kan også findes under fanen "aktuelt". Der er kun åbent for offentligheden på Løgismose slot i forbindelse med gudstjenester, men der kan ses billeder af inventaret her på hjemmesidens galleri.

Følg os på facebook  konfirmand    Hent kirkebladet

Ingen data