top-01.jpg
top-08.jpg

Konfirmander

Kære alle

Det var hyggeligt at møde jer ved indskrivningen. Selvfølgelig - og det er jo bare for at få jer til at kigge ind på siden her - så lavede jeg en lille fejl i informationsbrevet. Forældremødet kan ikke ligge i vinterferien!

Det er i stedet sat til fredag den 28. februar kl. 19-20.

Tak, Louise Elmelund, fordi du var opmærksom på det :-)

Næste konfirmandundervisning er torsdag den 12. september kl. 8

Men torsdag den 19. september er der fagdag på skolen, så der er der ingen konfirmandforberedelse.

Vi kører selvfølgelig videre torsdag den 26. september kl. 8

Vi går en god tid i møde

Sommerens vielser i Haarby kirke og på Løgismose Kapel er efterhånden ovre. Med tak og glæde ser jeg tilbage på mit møde med alle de gode mennesker, som altså blev sommerens brudepar. Først delte vi en god fortrolig samtale i kirken, siden var vi fælles om bryllupshøjtideligheden i kirken, og til allersidst stod jeg alene tilbage i kirkedøren, da brudeparrene et efter et forsvandt ud i det blå, ud på det eventyr som de aftalt at være fælles om her i livet. Det var berigende at lære jer at kende, og jeg ønsker jer alle sammen et stort tillykke og det bedste for jer i fremtiden.

Mern netop som det her kirkeblad udkommer, begynder så til gengæld et nyt hold konfirmander. Det ser jeg meget frem til. Der er mange gode oplevelser i vente. Vi skal tænke store tanker i kirken, se et par gode film i konfirmandstuen, arbejde med hvordan man egentlig beder og taler med Gud, vi skal lære trosbekendelsen, læse et evangelium, lære ti salmer at kende, banke pigerne i rundbold - og vi skal en tur til Jelling og Aarhus. Jeg ser frem til en god sæson -  og tænker at det bliver fantastisk, når kirsebærtræet igen springer ud i min have, som det altid gør nøjagtig på den første konfirmationsdag.

Men forude ligger også nogle af de gudstjenester som jeg holder mest af i kirkeåret. Først høstgudstjenesten den 22. september, hvor jeg håber at vi kan få pyntet et flot høstbord. I år er det Haarby lokalråds pyntegruppe som pynter kirken. Kom nu endelig med alt hvad i kan undvære af frugt og grønt, og aflever det hele i våbenhuset dagen før – og så kan man jo selv komme om søndagen, dels for at se om ens frugt ligger pænt på høstbordet, og dels for at synge med på de gode gamle høstsalmer. Det gør kun dagen endnu mere festlig, at vi også skal døbe en lille pige ved høstgudstjenesten.

Jeg ser også frem til mindegudstjenesten på Alle Helgens søndag den 3. november kl. 10.  Vi tænder et lys og læser navnet på hver eneste af dem vi tog afsked med i kirken siden sidste Alle Helgen. Jeg nævner især mindegudstjenesten fordi den også er for dem som mistede en kær ven for længere tid siden, end blot sidste Alle helgen. På den måde er mindegudstjenesten blevet til et møde mellem det unge og det gamle savn. Alle dem med det unge savn ser, at det lader sig gøre at leve videre med savnet, når blot vi kan samles i kirken og dele troen på, at dem vi mistede har det godt hvor de er nu. Mindegudstjenesten er en smuk tradition, og samme aften tændes lyset på kirken, så den kan være lyst op igennem alle de mørke måneder, indtil det lysner i naturen igen.

Endelig er der midnatsmesse julenat, som er en højtidelig afslutning på juleaften. For mange passer det bedst, at lade juleaftensdag stå i familiens tegn, der er meget som skal nås på en af årets korteste dage. Men når roen falder over selskabet og pligterne er fra hånden, så samles vi en halv times tid i kirken om det, som var hele festens baggrund. Det er virkelig en god tradition vi har fået skabt med vores midnatsmesse.

Jeg kunne fortsætte i det uendelige med gode aktiviteter i kirken. Sangaften, Johnny Cash koncert, teaterforestilling, julekoncert, foredrag, musikkonservatoriets efterårsfestival, debataften, De ni Læsninger, Nytårskoncert med domorganist i Odense Randi Mortensen, og meget mere. Følg med i kirkebladet og på hjemmesiden - mød op og få det bedste med.

Gud har tjent os godt. Lad også os tjene Ham med glæde.

Sognepræst Adam Boas